7-5-2023

 

Tegeltickers badkamer,

 

Één groot drama... Tenminste dat had het met gemak kunnen worden, als ik Dennis van Dutch Sign niet had ingeschakeld. Een tijd geleden kreeg de badkamer een flinke update, zie dit blog. Het plafond kreeg een gewaagde donkergroene kleur die heel mooi matcht met het hout van het badkamermeubel en de matzwarte accenten. Ook de combi met de witte tegels werkt goed, dat geeft net die frisheid. Alleen bij het bad vond ik de witte tegels een nogal groot, saai en leeg vlak vormen. 

Maar ja, hoe los je dat op? Je ziet hier rechts het resultaat en hieronder hoe de wand er uitzag, voordat er tegelstickers opkwamen.

 

Tegelverf, badkamerposter, betegelen of toch stickers?

 

Er is van alles voorbij gekomen qua ideeën, zoals een poster ophangen, er overheen tegelen, een ixxi er tegenaan of zo’n plantenwand van plastic planten. Weet je wat ik bedoel? Maar van geen enkel idee werd ik echt enthousiast… Tegels stickers of de tegels verven was ook nog een optie, maar ik wissel nogal eens met verfkleuren zoals je weet ;) Dus dat leek me geen goed idee, is ook zo definitief en dat krijg je er nooit mooi af. 

Tegels stickers, daar ging ik me eens in verdiepen. Dus ik natuurlijk samples bestellen van tegelstickers in 3 verschillende tinten die redelijk dicht bij elkaar lagen, zacht grijs/groen, lichtgrijs en donkergrijs. En nog eens drie bij een ander online bedrijf, zodat ik de kleur en het materiaal goed kon bekijken. Ik ben natuurlijk een leek in tegelsticker land, maar er zat geen enkele kleur bij waar ik écht blij van werd. We hebben vrij grote wandtegels en die maatvoering kon ik niet vinden bij de standaard optie’s op die online site’s. Wel konden ze een groot stuk tegelsticker leveren en dan kon ik dat zelf op maat snijden…

 

 

 

 

Zelf op maat snijden? Je bent niet goed snik,

 

Nou, ik weet niet hoe het bij jou zit, maar zelf snijden en er dan opplakken… Nee, dat zie ik echt niet zitten. Daar ken ik mezelf inmiddels goed genoeg voor, dat wordt één groot drama, een tegelstickerdrama. Nu weet ik niet meer precies hoe ik bij Dennis kwam, ik denk dat ik op Instagram of via Google heb gezocht en zijn logo viel meteen op. Toen bleek dat hij ook nog eens in Wijchen woonde, was de keus om hem uit te nodigen al snel gemaakt. 

Ik had een bepaalde sfeer in gedachte. Een beachy feel, maar dan niet tuttig of voor de hand liggend. Ik zag dit plaatje hier rechts en werd verliefd op die petrolblauwe kleur. Maar dat vond ik veel te heftig voor tegelstickers... Ik zag bij de Hema deze handdoeken en zo kon ik die petrolkleur tóch toevoegen, maar dan op een andere manier.

 

 

Wat ik toen ontdekte,

 

Met een koffer vol stalen stond hij op de stoep, super aardige en spontane gast. Bij een bak koffie vertelde hij alles over bestickering… Hij “wrapt” auto’s, keukens en ach ja waarom ook niet, badkamertegels doet ‘ie ook! Ik liet hem mijn samples zien die ik online had opgevraagd en hij vertelde mij het verschil tussen de kwaliteit van die online samples en zijn stickers die hij had meegenomen. Dat verschil was heel erg duidelijk! Zijn sticker materiaal is veel steviger, mooier en dikker. De samples die ik had opgevraagd waren in verhouding echt veel dunner. Dennis wist me te vertellen dat die stickers of bestickering vaak voor (tijdelijke) standbouw op beurzen wordt gebruikt. Het is dan niet van belang dat de kwaliteit en duurzaamheid goed is, aangezien die stands op beurzen vaak maar een beperkte periode staan. Maar ga je dit gebruiken voor jouw badkamer en je hoopt daar lang plezier van te hebben, dan gaat het mis. Randen kunnen gaan krullen, moeilijk te plakken en kwalitatief ver onder de maat. Dat was voor mij echt een eye-opener...

Ik pakte wederom 3 kleuren van tafel en koos voor een neutrale, veilige zandkleur. Dat was echt zo gepiept!

 

 

 

Sfeervolle badkamer,

 

Dennis van Dutch Sign heeft de tegelstickers op maat laten snijden en ze zelf op de tegels geplakt. Dat is echt een vak apart en ook niet zomaar even gedaan. Heel secuur heeft hij de tegels er opgeplakt en met een mesje hier en daar bijgewerkt om alles zo mooi en netjes mogelijk er uit te laten zien. De kleur ‘Sand’ koos ik in een split second, omdat ik weet uit ervaring dat dit een hele fijne combi is met het donkergroene plafond, de zwarte accenten, de donkergrijze tegelvloer en de witte tegels. Ik maakte het af met de rotan hanger en groene nepplanten. Als je geen daglicht in de badkamer hebt, dan geven nepplanten toch dat fijne jungle effect. Een sfeervolle badkamer waar we nog jaren mee vooruit kunnen.

Wil je hier meer van weten, mail me op info@verhipstyling.nl

Als je me zoekt, ik zit in bad!