9 februari 2023

En wat nou als je van witte muren houdt?

 

Hoe breng je meer warmte en kleur in een wit interieur? 

Tegenwoordig lijkt het wel alsof geen enkel muur meer wit mag zijn, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Wel kan het lastig zijn om de kleur wit te combineren, zonder dat het saai of kil wordt. In een interieur waar bijna geen contrast is ontstaat eerder rust en eenheid, maar het kan daardoor ook een beetje saai worden. Hoe maak je het bijzonder op een manier die bij jou past? Gewoon met de middelen die je hebt en ook als dat met weinig kleur is, want je wilt de muren graag wit houden.

 

- ' Waar ik me een klein beetje zorgen over maakte was dat je ons in de richting van heel veel kleur zou sturen omdat je daar zelf zo van houdt. Dat viel gelukkig erg mee, je gaf wel aan dat we misschien met behang of verf op de wanden meer kleur in het interieur zouden kunnen brengen maar toen ik aangaf dat niet te willen kwam je met alternatieven.' -

 

 

 

 

 

Het is vaak geen kwestie van meer spullen,

 

Maar de juiste spullen! In dit geval zijn de bewoners heel tevreden over hun huidige meubilair,  die hoeven dus niet vervangen te worden. Wel zijn ze op zoek naar een nieuwe vitrinekast.

Een nieuwe vitrinekast met meer opbergruimte hebben de bewoners dan ook al op het oog, maar welke kleur? Ze neigen naar zwart, dat is natuurlijk al snel waar je op uitkomt met dit soort kasten. Twijfel…wordt dat dan niet te hard tegen die witte muren? Welke kleur dán? 

 

-‘ We hadden zelf al wel wat ideeën over een kast en vloerkleed maar twijfelden over kleur en maatvoering in het overleg met Inge konden we daar meteen wat knopen over doorhakken. Inge kwam ook meteen gericht met voorstellen voor kleuren (d.m.v. stalen) en meubels, accessoires door meteen dingen te ‘Googelen’ en te laten zien, zodat het concreet wordt. Ook na het bezoek aan huis mochten we haar nog appen en dacht ze met ons mee en kwam ze met alternatieven.’-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door goed te luisteren en te kijken,

 

Kom ik uiteindelijk tot een ideaal kleurenplan. Samen met de bewoners heb ik dit goed afgestemd en laat ik waar mogelijk kleurstalen achter. In dit geval was de nieuwe vitrinekast een heel belangrijk onderdeel van het advies. Het vermoeden van de bewoners, dat een zwarte kast misschien te hard zou ogen, klopte.

Ik adviseerde hen om voor de groene variant te gaan. De kast past nu heel mooi in het interieur, alsof hij er altijd al heeft gestaan. Vindt je ook niet?

Naast de groene kleur van de kast, doet het groen van planten ook altijd veel. Op deze manier creër je ook meteen eenheid. De houten bloempot maakt het eenwarm geheel.

 

 

 

 

Sfeer en warmte,

 

Toevoegen in een interieur is afhankelijk van de basis. In dit geval is de basis, witte muren en een hele mooie houten vloer.

Er komt lekker veel licht binnen door de vele ramen die er zijn, dat zijn dus al echt een aantal pluspunten. Materialen, zoals hout, wol, riet of jute, zijn natuurlijke materialen die qua kleurbelevening vaak niet heel ver uit elkaar liggen. Dit maakt dat je niet alleen eenheid hebt, maar ook diepte in verband met de verschillende natuurlijke structuren van de materialen.

Je kunt dan denken aan een vloerkleed, plaid voor op de bank, maar ook schilderijen, zoals in dit advies boven de bank hangen. Hier zit ook structuur in. Het prachtige berber vloerkleed maakt het geheel helemaal af!

 

 

 

 

 

 

 

Zo zie je maar,

 

Dat je ook in een overwegend wit interieur, heel goed sfeer en warmte kunt toevoegen. Ook op een duurzame manier, met de middelen die je hebt. Want waarom iets nieuws kopen, aals je eigenlijk heel tevreden bent? Kleur is bepalend voor een fijn en sfeervol interieur en dat kan dus ook best op een subtiele manier. 

Als je durft om ook dan meer kleur toe te voegen aan je interieur, dan kom je zeker weten voor verrassingen te staan. Zolang je maar vasthoudt aan jouw eigen smaak en stijl, dan komt het helemaal goed! 

Wil je graag dat ik ook eens bij jou thuis meekijk naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met me op, dan gaan we samen aan de slag!

 

 

Review interieuradvies,

- Inge is een prettig iemand, luistert goed en speelt goed in op de wensen van de klant. Ook fijn dat ze probeert om dingen die er al zijn op een goede manier te integreren, dat zorgt voor eigenheid in het interieur en is ook duurzamer. M.v.W uit Wijchen