6 april 2023

 

Je mist iets,

 

Zoek je meer spanning in de slaapkamer?

Gewoon met de spullen die je al hebt of met een ander dekbedovertrek kun je al hét verschil maken. We zijn vaak geneigd om meteen iets nieuws te kopen of een andere kleur op de muur, maar dat is lang niet altijd nodig. Wel helpt het natuurlijk als de basis klopt.

Ken je de term ‘bedrijfsblindheid’? Wanneer iemand al heel lang bij hetzelfde bedrijf werkt zien ze niet altijd meer nieuwe mogelijkheden of wat beter kan binnen het bedrijf, zo is dat ook met je eigen interieur. Ik word vaak ingeschakeld wanneer de bewoners er zelf niet meer uitkomen. Naast interieurstylist ben ik zeker ook ervaringsdeskundige en draai ik mijn hand niet om voor een make-overin huis. Gelukkig hoeft dat niet altijd heel veel tijd of geld te kosten en als ik in huis eens goed rondkijk, dan kan ik met de spullen die ik heb weer een hele nieuwe sfeer creëeren.

 

 

 

Lentekriebels,

 

Nu de lente eindelijk lijkt te beginnen en de zon heerlijk naar binnen schijnt, wordt direct de harde werkelijkheid zichtbaar.

Wat een vieze ramen en de vloer aarrghhh, ook de keuken is aan een grondige schoonmaakbeurt toe. Voordat ik het weet sta ik de servieskast uit te ruimen en vloerkleden uit te kloppen en dat is alleen nog maar beneden! Ook boven in de slaapkamer is er genoeg te doen...

Gelukkig is de basis goed en daarmee bedoel ik dat ik heel tevreden ben (eindelijk) over de zachtgrijze blauwe kleur op de muur. Dit is Blue Stone van Pure&Original. De slaapkamer heeft denk ik al zo'n acht keer een make-over gehad, omdat het natuurlijk mijn werk is en ik het leuk vind om verschillende kleuren uit te proberen, maar om een huwelijkscrisis te voorkomen, blijft het voorlopig zoals het nu is ;) Lees mijn Instagrampost over deze crisis hierVorig jaar hebben we nieuw tapijt laten leggen en afgelopen winter heb ik geïnvesteerd in een aantal fijne dekbedovertrekken, van de Hema en van Beddinghouse via de Wehkamp. Dat kan best een investering zijn, maar ik heb gemerkt dat een dekbedovertrek van de Hema of Ikea ook echt jarenlang mee kan gaan. Het schilderij is een poster van PSTR Studio en ik loop regelmatig een tuincentrum in voor leuke woonaccessoires in de uitverkoop. Dat dan weer wel ;)

 

Wat is het geheim,

 

Ik ben een veteraan als het gaat om interieurstyling en heb inmiddels heel wat huizen van binnen gezien. Ook kom ik veel verschillende mensen tegen met ieder zijn of haar verhaal. Daardoor heb ik de kennis en ervaring om in één ogenblik te zien wat er nodig is in een ruimte om meer eenheid en sfeer te creëren. Maar hoe doe je dat nou en waarom lukt dat vaak niet?

Het geheim is kleur! Maar hoe je die kleur toepast in een ruimte, dat is heel persoonlijk. Want ieder mens is uniek en heeft zo zijn eigen wensen. Het betekent ook lang niet altijd dat je de muren moet schilderen, maar je kunt kleur ook heel goed vertalen naar materialen, zoals bijvoorbeeld gordijnen, vloerbedekking of een dekbedovertrek. Ik wil je graag laten zien hoe ik in mijn eigen slaapkamer 3 keer een andere sfeer neerzet, alleen maar door het dekbedovertrek te veranderen. In kleur verschillen ze en in materiaal namelijk flannel, katoen én fluweel. Op deze manier heeft elke kleur nog eens extra zijn eigen sfeer en is het je al opgevallen dat er geen één gewoon wit is? Ik geef workshops en advies aan huis, hier lees je daar meer over.

 

 

 

Optisch bedrog,

 

Het hoofdbord is een DIY project van mijn man en ik. Het is een handig element waardoor we geen losse nachtkastjes meer nodig hebben. Ook fijn dat alle rommel uit het zicht is, omdat we er zijvakken in hebben gemaakt. Daar heb ik geen foto’s van, want dat is nogal een zooi ;) en dankzij het bed, dat het hoofdbord tegen de muur aaan drukt, blijft het ook nog eens mooi staan. Het hoofdbord heeft ook al verschillende kleuren gehad, maar deze zwarte kleur, Off Black van Farrow&Ball bevalt heel goed. Later heb ik daar houten latjes op gemaakt die ik heel bewust horizontaal op het hoofdbord heb geplaatst. Op deze manier lijkt de ruimte optisch breder, omdat dit gedeelte van de slaapkamer het smalste is. 

Met kleur, maar zeker ook met materialen kun je een ruimte groter, knusser of frisser laten lijken. Door het gebruik van verschillende materialen geef je gelaagdheid aan een interieur én spanning! En dat laatste is waar dit blog helemaal om draait, spanning in de slaapkamer!

Dus gooi de ramen en deuren open, mest de kasten uit en kijk eens in huis wat je allemaal nog hebt liggen. Er zitten vast spullen tussen die best nog een tweede kans verdienen. Met een likje verf of eens op een andere plek in de ruimte zetten, kun je echt tot heel verassende inzichten komen.

Veel plezier en geniet van de lente!!