6 maart 2023

Op zoek naar het 'Wauw' gevoel,

Het zit al een tijdje in mijn hoofd, ik wil de muur in de keuken een andere kleur geven. 

Twee redenen:

 • Ik heb de eetkamer blauw geverfd en de match met het zachtgroen vind ik niet super. Dat kan best spannender, ik ben dus op zoek naar een meer ‘wauw’ gevoel. Net zoals ik dat met m’n eetkamer heb, nadat ik ‘m helemaal blauw heb geverfd.
 • Na 4 jaar dezelfde kleur ben ik wel toe aan iets anders.
 • De muren zijn ook beschadig en vies geworden, ondanks de afwasbare verf.

 

Zo gaat het eigenlijk altijd haha! Uit een soort van irritatie en weten dat het anders kan, begint mijn speurtocht naar de mooiste kleurencombinaties. Soms betekent dat dat ik een hele ruimte opnieuw schilder, maar soms maakt één muur opnieuw schilderen al het verschil. Het liefste gebruik ik dan ook zoveel mogelijk de spullen die ik al heb, want waarom alles nieuw kopen als de spullen die ik heb ook heel leuk zijn en nog prima een aantal jaren meekunnen?

 

 

'Gehannes' met kleurstalen,

Maar even terug naar mijn keukenmuur, het helpt dat ik al weet dat het een roze moet worden. Waarom eigenlijk roze? Ik vind roze echt een te gekke kleur, vrolijk, beetje gek en lekker opstandig op een goede manier. Omdat er vanuit de keuken een doorkijkje naar de eetkamer is, vind ik het belangrijk dat de combinatie tussen de kleur op de keukenmuur en de kleur van de eetkamer klopt. 

 

Na wat 'gehannes' met kleurstalen combineren kwam ik al snel uit op roze. Ik had ook voor bijvoorbeeld een oker, warme grijs of lichtere kleur blauw kunnen gaan, maar die kleuren zijn er in mijn ogen al. De warmte van een oker kleur zit al in de stoel en de kleur van de tafel, ook het vloerkleed heeft een warme kleur. Als ik de keukenmuur dan ook een warme kleur geef, wordt het mij een beetje te veel. Een wat meer neutrale grijstint had ook gekund, maar die kleur heb ik al in de rest van mijn woonkamer en een lichtere blauw vind ik een beetje saai in combinatie met het spectaculaire blauw van de eetkamer. Een lichtere blauw heb ik trouwens ook al in de hal. Daar schreef ik eerder al een blog over.

 

Waar moet je op letten,

Nu weet je waarom ik voor roze heb gekozen en waar ik allemaal rekening mee houdt in de totale ruimte. Ik let op doorkijkjes, dus de combinatie van de keukenmuur en de eetkamer. En wat gebeurt er qua kleur in de rest van de ruimte, de woonkamer heeft een warme grijstint op de muren. En natuurlijk ook heel erg belangrijk, de kleur van de keuken zelf.

 

Die is nu wit ‘ZZZZZ  i know, saai!’  Een roze muurkleur maakt dat dus ook direct een stuk spannender en de roze moet iets pittigs hebben, niet te zoet. Iets eetbaars, aangezien het om een keukenomgeving gaat. Snap je?

 

Ik heb uiteindelijk 3 verschillende soorten roze muurverf gekozen 

Dat zijn:

 • Setting Plaster van Farrow&Ball
 • Slipper Satin van Farrow&Ball
 • Stirabout van Farrow&Ball

 

Daar heb ik verfstalen van gemaakt, dit doe ik op wat dikker papier, 160 grams en daardoor kan ik er de verf goed op aanbrengen zonder dat het papier doorweekt is van de verf. 

 

 

Even sudderen,

Eenmaal droog plak ik de verfstalen onder elkaar met schilders tape op de keukenmuur.

Ik plak ze ter hoogte van het doorkijkje, zodat ik de kleuren in combinatie met het blauw van de eetkamer goed kan zien. Hier blijven ze voorlopig nog wel even hangen, zodat ik op verschillende momenten van de dag kan zien wat de kleur doet. De ene kleur lijkt ineens wat grauw als het een bewolkte dag is en de ander weer te licht wanneer de zon volop schijnt. Er zit er altijd wel ééntje bij waarvan ik denk, ja jij doet het goed op elke moment van de dag, wat het weer ook is. 

Op deze manier kom ik altijd tot een definitieve keuze, maar zelfs dan laat ik het vaak nog even “sudderen” zoals ik dat noem. Niets zo veranderlijk als het weer én de mens ;)

 

 

Sssss,

Het is trouwens puur toeval dat het allemaal kleuren roze van Farrow&Ball zijn en ook dat ze allemaal met de letter ‘S’ beginnen. Nog meer fijne roze kleuren zijn:

 

 • Madonna; Lab paint
 • Shimmerde Love; Flexa
 • China Clay; Little Greene
 • Chalky Coral; Pure&Original
 • Skin Powder: Pure&Original

 

Wordt dus vervolgd! Heb jij een mooie roze en wil je deze graag met me delen? Stuur je foto of jouw roze tip naar info@verhipstyling.nl of via dit fornulier!