24-1-2024

Hoe je van een sombere ruimte in huis, 

 

Toch een sfeervolle en fijne plek maakt. In mijn werk als interieurstylist kom ik veel bij de mensen thuis om ter plekke advies te geven over onder andere welke kleur op welke muur en hoe combineer je dat met de meubelen die er al zijn of misschien nieuw aangeschaft moeten worden? 

Soms word ik gevraagd om advies te geven voor een complete woning, maar alleen een woonkamer komt ook heel regelmatig voor. Ik neem heel veel kleurstalen en materialen mee om goed te kunnen zien wat de kleuren doen in de lichtinval op verschillende plekken in huis. Zelf vind ik dit een hele prettige manier van werken, omdat de bewoners het dan ook direct zien.

De ervaring heeft mij geleerd dat je met de juiste kleuren echt het verschil kunt maken en van elke ruimte iets heel bijzonders kunt maken. Lichtinval is hierin het allerbelangrijkste! Inmiddels weet ik ook van heel veel kleuren, wat ze doen in welk licht. Toch word ik soms zelf ook verrast :)

Lees snel verder hoe jij dit zelf ook in huis kunt toepassen.

 

 

 

 

Een nieuw huis gekocht met een uitgesproken interieur, 

 

Een tijd geleden kwam er een prachtige kans voorbij om een kleur,- en materiaaladvies voor een gehele woning te geven in Vught.

Weliswaar een woning met veel karakteristieke elementen, maar alles was zwart en wit en de nieuwe bewoners wilden er hun eigen stijl en smaak aan geven, zonder grote verbouwingen. Dat kan best lastig zijn om doorheen te kijken, maar echt een interieurontwerp met 3D lijkt dan ook wat overdreven.

De bewoners vonden het heel lastig om daar zelf een sfeervol en vooral kleurrijk geheel van te maken. In sommige ruimtes viel lekker veel licht binnen, maar in andere ruimtes in huis juist helemaal niet. Ook het combineren van twee verschillende woonstijlen kan een uitdaging zijn en door alle keuzes die er gemaakt moeten worden, bestaat het gevaar dat je in standje paniek terecht komt en allerlei gekke keuzes gaat maken of nog erger, helemaal geen keuzes.

Zonde! Houdt je hoofd koel, maak een plan voor jezelf en houdt ten alle tijden het overzicht.

 

 

Het geheim van kleur in je interieur, 

 

Je kunt van een sombere ruimte waar weinig licht in valt op de volgende manier toch een fijne plek maken:

- gebruik je lievelingskleuren op de muren/plafonds in een iets blekere variant

- voeg verschillende fijne materialen toe, zoals velours en bouclèstof

- je geeft er pit aan d.m.v. felgekleurde accessoires

- wees niet bang, het is maar verf

 

Nog een laatste woontip!

Geef liever iets meer uit aan de juiste woonaccessoires, dan steeds iets nieuws moeten kopen.

Wees kritisch en ga alleen voor datgene waar je hart een sprongetje van maakt. Je weet dan dat je het écht heel mooi vind, nu en over 10 jaar.

 

 

 

Word je eigen interieurstylist,

 

Het liefste ga je zelf aan de slag in huis, maar vaak ontbreekt het je aan tijd. Meer inzicht en kennis zou ook enorm helpen, omdat je dan direct een goed resultaat hebt en weer door kan met je leven ;) Kom je er zelf toch niet helemaal uit?

Laat mij je dan helpen met het gratis E-Book: De ultieme woonstijlgids voor het kiezen en combineren van kleur in jouw interieurWant wat is er nou leuker om zelf van je eigen huis echt iets heel sfeervols te maken?

Volg mij op Instagram of Facebook om de make-over van deze woning te bekijken of klik hier.

Lieve groet, Inge van Verhip